آشنایی با ضد عفونی کنندههای بیمارستانی
عفونتهای مربوط به بیمارستان از جمله عفونتهایی هستند که بیماران در زمان ورود و حضورشان در محیط بیمارستانی به آن مبتلا میشوند. در کشورهایی مانند کانادا 10 درصد از جوانانی که برای مدت زمان کوتاهی در بیمارستان میمانند، به این عفونتها مبتلا میشوند. بر اساس تحقیقاتی که در این کشور انجام شده است، 4 تا 6 درصد از بیمارانی که به این نوع از عفونت مبتلا میشوند، فوت میکنند.
چگونه محیطهای آلوده را پاکسازی میکنند؟
برای جلوگیری از تاثیر عوامل عفونتزا باید اتاقهایی را که بیماران در آن بستری میشوند به خوبی ضد عفونی کرد. یکی از راههای مرسوم ضد عفونی کردن محیطهای بیمارستانی شستشوی دستی محیطهای آلوده است. اما استفاده از دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی کمک زیادی میکند. این دستگاهها قابل حمل هستند و از نور فرابنفش استفاده میکنند. ضد عفونی کردن منظم محیطهای بیمارستانی یکی از بهترین راهها برای از بین بردن عفونتهای بیمارستانی است.
برای پاکسازی محیطهای آلوده، علاوه بر رعایت کردن استاندارهای نظافتی بیمارستان، استفاده از دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی لازم است. رعایت استانداردهای نظافت در بیمارستانها نمیتواند به تنهایی جوابگو باشد.
چه تفاوتی بین تمیز کردن و ضد عفونی کردن محیط بیمارستان وجود دارد؟
تمیز کردن به معنی برداشتن آلودگیها و چرکهایی است که روی سطوح وجود دارد. اما ضد عفونی کردن به این معنی است که میکروارگانیسمهایی را که باعث ایجاد عفونت میشوند، غیر فعال کنیم یا از بین ببریم.
استاندارهایی برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن محیطهای آلوده وجود دارد. این استاندارها بسته به این که چه مکانی را میخواهیم ضد عفونی کنیم، متفاوت است. بعضی از این استاندارها را در زیر مشاهده میکنید:
- تمیز کردن روزانه اتاقها
- تمیز کردن روزانه اتاقهایی که بیماران مبتلا به عفونت در آن بستری شدهاند.
- تمیز کردن اتاقهایی که در گذشته در آن بیماران مبتلا به عفونت حضور داشتند.
پروتکلهایی که برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن دستی اتاقهای بیمارستان وجود دارد، عموما پیچیده است و نیاز به مواد ضد عفونی کنندهای دارد که تاثیر سریعی بر جای میگذارند و برای انسان و محیط زیست ضرری ندارند. همچنین این مواد نباید تاثیر منفی روی وسایل پزشکی و مراقبتی بیمارستانها بگذارد.
به دلیل مشکلات و سختیهایی که این روش ایجاد میکند، روش جدیدتری برای ضد عفونی کردن بیمارستانها اختراع شده است. این روش به وسیله دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی انجام میشود. این دستگاه با سیستم فرابنفش کار میکند و نیازی به مداخله دست ندارد.
انواع دستگاههای ضد عفونی کننده بیمارستانی
- مرکوری که بر پایه تکنولوژی یو وی سی است.
- pulsed xenon UV technology
استفاده از دستگاه های بالا تا حدودی میتواند باعث ضد عفونی شدن محیطهای بیمارستانی شود. قیمت دستگاه ضدعفونی کننده مرکوری از قیمت دستگاه ضدعفونی کننده زنون بیشتر است.
دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی دارای اشعه فرابنفش
اشعه فرابنفشی که در این دستگاهها استفاده میشود، امن و مطمئن است. اشعه فرابنفش موجود در این دستگاهها باعث از بین رفتن دی ان ای باکتریها و ویروسها میشود.
دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی دارای اشعه یو وی سی
دستگاههایی که در آنها از اشعه یو وی سی استفاده میشود، قدرتمندتر هستند. سالها است که از این اشعه برای ضد عفونی کردن سطوح محیطهای صنعتی استفاده میشود. همچنین از این اشعه برای از بین بردن آلودگی های موجود در آب استفاده میشود. دستگاههای ضد عفونی کننده بیمارستانی که این اشعه را دارند، میتوانند باعث از بین رفتن عوامل بیماریزایی شوند که موجب عفونتهای بیمارستانی شدهاند.
دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی دارای اشعه فرابنفش چگونه کار میکند؟
اندازه انواع مختلف این دستگاه متفاوت است. اکثر آنها به اندازه یک یخچال یا آب سردکن هستند. بعضی از آنها برای مدت زمان کمی کار میکنند؛ در حالی که بعضی از این دستگاهها مدت طولانیتری کار میکنند. بعضی از انواع دستگاه ضدعفونی کننده بیمارستانی دارای سنسورهایی هستند که میزان اشعه فرابنفش موجود در اتاق را میسنجند و بر اساس اطلاعات این سنسور به کار خود ادامه میدهند یا متوقف میشوند.
بعضی از این دستگاهها هم دارای آینه هستند و میتوانند بازتاب اشعه فرابنفش موجود در اتاق را اندازه بگیرند و بدین شکل به کار خود ادامه میدهند. برخی دیگر از دستگاههای ضد عفونی کننده بیمارستانی دارای صفحه کنترل دیجیتال هستند. بسته به نوع دستگاه، قیمت ضدعفونی کننده متغیر است. همچنین بعضی از این دستگاهها سنسورهای حساس به حرکت دارند و هنگامی که بیماری وارد اتاق شود، به صورت خودکار خاموش میشوند.
مانبع:
www.ncbi.nlm.nih.gov
www.microchemlab.com