قربانیان بیماری کرونا در ایران
آخرین آمار از قربانیان بیماری کرونا در ایران
کرونا یا کویید-۱۹ نام بیماری جدیدی است که میتوان گفت در حال حاضر اکثر مناطق دنیا را درگیر خود کرده است. از شرکتهای بزرگ بینالمللی و تولیدی تا شغلهای خرد، اکنون به خاطر جلوگیری و کنترل سرعت شیوع این بیماری فعالیت خود را تعطیل کردهاند و چشمانتظار دارویی برای درمان کرونا ویروس هستند.
در این مقاله به بررسی این بیماری، تعداد مبتلایان کرونا و روشهای محافظتی برای مقابله با افزایش تلفات آن میپردازیم.
بیماری کرونا ایران را هم درگیر کرده است و به طور قابل توجهی روی بخشهای مختلف تاثیرات منفی داشته است. این بیماری نوعی عارضه ویروسی است که به عقیده محققان و تطبیق ژنتیکی احتمالا از خفاش به مار و پانگولین و سپس به انسان منتقل شده است. در حال حاضر منشا پیدایش ویروس جدید زیاد مهم به نظر نمیرسد و نکته مهم، انجام اعمال پیشگیری و جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا ویروس است و این مهم از طریق همدلی اجتماعی وعمل به توصیههای بهداشتی ممکن خواهد بود.
بیماری کرونا در ایران
بیماری کرونا در ایران قربانیان زیادی گرفته است و در حال حاضر هزاران نفر مبتلا به این بیماری در کشور وجود دارد. این عارضه جدید در ابتدا دارای سه علامت اصلی و شایع سرفههای پی در پی، تب و تنگی نفس است که به مرور زمان ممکن است شدیدتر شوند. در صورت تشدید علائم ممکن است مواردی مانند مشکل در تنفس، احساس فشار در قفسه سینه، احساس گیجی و ناتوانی در بلندشدن و کبودشدگی لبها و صورت بروز کند. بهترین روش برای درمان بیماری کرونا ویروس مراجعه به پزشک معتبر است تا پس از تشخیص با کیتهای مخصوص، درمانهای کمکی این بیماری شروع شوند.
در حال حاضر بیمارانی که دارای مشکلات زمینهای تنفسی یا بیماریهایی مانند دیابت و مشکلات قلبی دارند، همچنین افراد مسن در معرض بیشترین خطر هستند و براساس هشدارهای سازمانهای بهداشتی بینالمللی بیشترین کسانی که به دلیل کرونا و به اجبار در بخشهای مراقبت ویژه بستری شدهاند، دارای مشکلات زمینهای یا سن بیشتر نسبت به بهبود یافتگان بودهاند. این افراد باید مراقب حداکثری را در مقابل سرایت بیماری انجام دهند.
آمار مبتلایان به کرونا
علائم کرونا ویروس ممکن است بین ۲ الی ۱۴ روز خود را نمایان نکند و در این مدت فرد ناقل ویروس باشد که به راحتی ویروس میتواند به افراد دیگر منتقل شود. مبتلایان این بیماری در محدودههای سنی مختلفی هستند و از افراد کم سن، میان سال و افراد مسن را تشکیل میدهد. البته طبق تحقیقات، بیشترین مواردی که بیماری در آنها تبدیل به مشکل حادی شده است را افرادی تشکیل میدهند که محدوده سنی زیاد دارند.
متاسفانه کمبود تجهیزات پزشکی و رعایت نکردن نکات هشداری از سوی سازمان بهداشت کشور، منجر به روند رو به رشد بیماری و افزایش قربانیان کرونا ویروس شده است. در زمان کنونی که تحقیقات روی ساخت داروی درمانی به سرعت در حال پیشروی است، براساس اعلام سازمانهای جهانی در دسترسترین راه حل ممکن حفظ بهداشت فردی و اجتماعی و استفاده از روش حفظ فاصله بین افراد و اعمال قرنطینه است.
براساس اذعان سازمان بهداشت کشور، تا زمان نوشتن این مقاله یعنی روز ۱۷ فروردین ماه، تعداد کل مبتلایان ایران ۵۳،۱۸۳ بوده است که ۳،۲۹۴ نفر فوت کردهاند و تعدد ۱۷،۹۳۵ نفر بهبود یافتهاند. با این آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد ۳۱،۹۵۴ نفر درگیر کنونی بیماری هستند که ۱۳ درصد در شرایط وخیم و ۸۷ درصد از آنها در حال درمان و رو به بهبودی هستند.
آمار مبتلایان کرونا ویروس هر روز به سمت افزایش یافتن پیش میرود و وخامت بحران در کشور به صورتی است که ایران رتبه هفتم جهان از نظر درگیری با بیماری را دارد. کنترل اوضاع در ابتدا نیازمند مدیریت صحیح و سپس خواست همگانی و توجه به هشدارهای سازمانهای بهداشتی است چرا که هر فردی در صورت رعایت نکردن توصیهها، میتواند به طور نهفته ناقل کروناویروس باشد و در وخیم شدن شرایط دخیل باشد.
ویروس جدید به دلیل انتقال آسان و سرعت زیاد شیوع بین افراد، قدرت زیادی در مبتلا کردن افراد دارد که در مقایسه با ویروسهای همخانواده خود مانند سارس، سرعت شیوع آن چند برابر است. دوران نهفتگی کرونا ویروس جدید که در آن هیچ علائمی بروز نمیکند، میتواند حتی تا دو هفته ادامه پیدا کند.
روشهای مقابله با گسترش و افزایش آمار مبتلایان کرونا
کاهش تعداد قربانیان و مبتلایان به کرونا بنابر اعلام سازمانهای مربوطه نیازمند کار جمعی، کسب اطلاعات به روز و تمرکز روی بهداشت فردی و اجتماعی است. در کشورهایی که آمار افراد درگیر بیماری در آن بیشتر است، دارای ضعف در حوزه بهداشت و اقدام دیر هنگام برای اطلاعرسانی و کار روی اعمال پیشگیری بودهاند.
در حال حاضر برای بیماران کرونا درمان ویژهای وجود ندارد و تلاشها برای کنترل علائم بیماری توسط داروهای مکمل است اما محققان به سرعت در حال توسعه واکسن بیماری هستند به طوری که چند مورد از نمونه آزمایشی واکسن روی انسان ساخته شده است و در آینده در دسترس افراد قرار خواهد گرفت.
با این حال بهترین روش، پیشگیری و رعایت نکاتی است که در جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس کمک کننده باشد. در زیر توصیههای سازمان جهانی بهداشت برای کنترل شرایط بیماری بیان میشود.
- شستوشوی مدام دستها با آب و صابون و هر بار به مدت ۲۰ ثانیه
- استفاده از ضدعفونی کنندههای تاییدشده
- کسب اطلاعات صحیح در مورد استفاده از ماسک و استفاده از آن همراه با رعایت بهداشت فردی
- رعایت فاصله حداقل یک متری از افرادی که مدام سرفه یا عطسه میکنند.
- پرهیز از سفرها و رفتوآمدهای غیر ضروری در اجتماع
- مراجعه سریع به پزشک در صورت بروز علائم کرونا ویروس
سخن آخر
مبتلایان این بیماری در حال افزایش است و با گذشت زمان به تعداد قربانیان آن افزوده میشود اما نکته امیدوارکننده تلاش زیاد برای ساخت داروی درمانی یا واکسن آن است. برای کاهش و کنترل تعداد تلفات بیماری جدید تا زمان ارائه راه حل قطعی، خواسته همه افراد جامعه و پایبند بودن به اصول و اخلاق اجتماعی الزامی است. مطمئنا هیچ انسانی از ایجاد مشکل و درگیر کردن فرد دیگر با یک بیماری خوشحال نمیشود و در صورت توجه نکردن به هشدارهای بهداشتی، ممکن است همه ما در زنجیره انتقال و تشدید شدن بحران کرونا ویروس موثر باشیم.
منبع
www.cdc.gov
www.worldometers.info